kepenatan dan saket2 bdn smlm maseh ak rasai…mne tak nyer… 1st tyme enjoy join desert x-tream sport. kalo dulu slalu tgk org main… itu pun tgk kat tv je. Kali ni ak sendiri dpt rasakan ddk dalam kete melambung2… hehe

Spt yg dijanjikan, jam 2.10 ptg dr union square pergi ke burjuman centre tmpt pertemuan dgn abg nor. Kemundian kami bergerak ke emirate petrol station hatta, tempt berkumpul team kami. Sebyk 4 buah kereta yg join xpdc ni. Semua pak arab membawa famili mereka msg2…

Tpt jam 3.00 ptg kami bergerak masuk al awi village. Tempat perkampungan arab. Kmpung2 p0n… byk istana arab kat sana. Tpt kul 3.30ptg, kami tiba di gate point (yg ke berapa ntah tau!…. da lupe lak). Kat situ, semua kereta perlu mengurangkan tekanan angin tayar sehingga 10.

Setelah semua bersedia, bermulalah xpdc kami merentas desert. Mula2 okey je… rase mcm naek kuda saje….Bile ktorg dah ready… abg nor mula bwk medium… naek bukit rendah je… tak takut sgt…… lps tue… asal nampak bukit je dia redah… dah mule seriau tapi sronok.. hehe… plg gerun…bile abg nor bwk kete tepi tebing… wahhh… mmg seriau gak.. Takut tergolek… tp dia mmg dah ckp… hanya sekali jer.. Yg buat ak betul2 cuak… bile kete tue tersasar… hampir nak terbalik… tp abg nor mmg steady… haha… dia pandai kwl keadaan… situasi cemas tue turut di sedari oleh ketua team kami (muntasir).
sbb kami hilang dr pandngan mereka…

Lps tue abg nor dah tak buat… dia tunggu ktorg cool dulu… tp lps kejadian tue jiwa ak mmg dah tak takut dah… nak try ygl ebih x tream lak…

Kami terpaksa menuruni cerun yg curam… salah seorg isteri pak arab tue mmg dah termuntah dah… huhu~ semasa nak turun cerun tue… nak tutup mata p0n takut… tp berjaya ditempuh gak…

kami menuju ke destinasi terakhir, iaitu tempat org main xtream sport… tgk lar video nie….
Pape pun nie lah satu2 nyer penggalaman baru dan sgt bermakna sepanjangn ak duduk di Dubai..

This slideshow requires JavaScript.