AK ke Dubai??… serius… hmpir semua rakan2 ak x percaya… bayngkan la ke Kelantan gn kawan p0n mak ak x lepaskan… nie kan pula ak keluar dari m’sia… lg jauh dari Kelantan… haha~ x yah la nk pandang ke Kelantan… nk kluar mlm gan kawan-kawan Uitm p0n x lepas walaup0n dah ada IC… haha~

tapi semua tue perlu ada strategi yang baek untuk melayakkn ak terbang jauh… huhu~

compny nie sebuah compny international QS. ak pun apply je lah… x sangka lak dapt… apply sbb terngin nk ke luar negara jer… tp chances tue mmg mcm tipis… alhamdulillah ak dapat… tp nk ke luar negara mmg ak takut…. tp cume beranikan diri jer. hehe

strategi nyer mmg penting…. dah agak… mak ak amat lah berat nk membenarkan anak perumpuannya merantau jauh dari rumah… tapi naseb baek abah support…. mmg dah risau sgt… mak x bg nk buat pasport… sedangkan boss dah suruh buat pasport coz minggu depan da nk kene fly…. apalagi pujuk 10 kali p0n mak x benarkan…. ak mmg dah matikutu nak fikir mcm mana nie… mak dah suruh berhenti kerja…. adeh… bertmbah parah masalah.

sedang ak asek bekerja di pejabat… terlintas di fikiran nk ber ‘ym’ gan mak cik… hehehe
dr situ la ak cerita pasal kerja nih… perhh best wooo dpt support dr dia… pastu mak cik ceritakan pd nenek… apa lgi bertambahlah supporters… akhirnya mak mengalah jua. dan membenarkan ak pergi… huhuhuhu~

tapi boss mmg giler… lusa nk pergi, dia suro ak buat pasport esk… mmg berani mati… naeb baek 2 jam ley siap… klo ada masalah pape naya jer..kene extend 10 ari tunggu pasport… bukannya nak bgtahu tarikh seminggu awal…

tue la ceritanya mcm mana ak ley dapat kebenaran terbang sejauh ini…~